A BLSZ Női Bajnokság 7. fordulójából

Írta: Pestifoci.hu

kormanyor fotonoi

A 7. fordulót rendezték a BLSZ Női bajnokságban. Bosszankodott a Vasas, nagy volt az öröm a BVSC-nél, hetet rúgott a Kormányőr, ismét nyert az Újpest, a Kelennek nem ment Kerepesen.

 

Vasas – BVSC 1-2
Gólszerzők: Maticza Andrea ill. Révész Viktória (2)

Mészáros Csaba (A Vasas edzője): - A BVSC a mi Feröer-szigetünk! Érthetetlen vereség volt. Adódtak nehézségek a mérkőzés előtt, de ez nem lehet mentség. Amilyen jól játszottunk a hétközi mérkőzésen az Újpest ellen, annyira rosszul most és ez nagyon megbosszulta magát. Hiába volt többet nálunk a labda és hiába folyt a játék jó részt az ellenfél térfelén ez teljesen meddő volt. A mérkőzésen elaludtunk az elején, amit ki is használt a BVSC és már a 2. percben megszerezte a vezetést. Az első félidőben még volt rá válaszunk, de a továbbiakban nem voltunk elég határozottak és a védelmünk érthetetlenül tompa és enervált volt ezen a meccsen.
Az egyedüli veszélyhelyzeteket csak pontrúgások után, a kapu elé ívelésekkel tudtuk kialakítani, a gólunk is egy ilyen után esett. Talán úgy mentünk fel a pályára, hogy azt hittük ezt a meccset úgy is mi fogjuk megnyerni és ez megengedhetetlen! A gólok után a lányok próbáltak támadni, de olyan hihetetlen mértékben volt feszült, és görcsös már mindenki, hogy semmi nem jött össze.
Pont ilyenkor kellett volna a türelem és higgadtság a pályán. Sajnos ez még nagyon hiányzik. Nem tudok semmi pozitívat kiemelni ebből a találkozóból és szó nélkül sem tudok elmenni mellette! Borzasztóan fog hiányozni ez az elveszített 3 pont. Az ellenfél érdeméből ez persze semmit nem von le, gratulálok nekik és sok sikert a továbbiakban. Mi pedig szégyellhetjük magunkat!

Jamrik Tamás (A BVSC edzője): - A találkozó előtt joggal bízhattam az idei idegenbeli formánkban, ami be is igazolódott már a kezdeti percekben, mivel sikerült korán vezetéshez jutnunk. Az idő előrehaladtával igyekezett az ellenfél egyre nagyobb nyomást gyakorolni ránk, aminek eredményeképp ugyan kiegyenlítettek, viszont újra bizonyítva mentális fegyelmezettségünket sikerült másodszor is betalálni, amivel kiegyenlítettebb lett a játék és bár kicsit fellélegezhettünk, de ellenfelünk lendületét nem sikerült teljesen megtörni. A második félidőre már tudatosan átadtuk a teret a hazaiaknak és inkább kontratámadásokra rendezkedtünk be, amikből sikerült is komoly gólhelyzeteket kialakítanunk. Összességében bevált a taktikánk, mivel az eredmény a félidő során már nem változott a percről percre nehezedő hazai mezőnyfölény ellenére, ami nagyban köszönhető a mérkőzésbe kiválóan beszálló cserejátékosaimnak, akik tökéletesen végrehajtották mindazt, amit kértem tőlük. Újabb kiváló eredményt értünk el nagyszerű teljesítménnyel, és dicsérendő, hogy egy végig nyílt, szoros mérkőzést tudtunk sikerrel lehozni. Kiemelném, hogy bár támadójátékunk is jól működött, igazán a szervezett védekezésünk nyerte meg a meccset, hiszen akciógólt nem kaptunk és ezzel együtt lehetek büszke idei legkevesebb kapott góllal lehozott mérkőzésünkre. A hátralévő őszi bajnokikon törekszünk hazai pályán is hasonló produkciót nyújtani.

 

Hidegkúti Angyalok - Kormányőr SE 0-7
Gólszerzők: Károlyi Ildikó (ög), Futó Erzsébet (2), Csorba Szandra, Elek Adrienn, Tóth Tünde, Heer Anett

Kis Balázs (A Hidegkút edzője): - A mai meccsen nagyon rosszul játszottunk! Fásultan, fáradtan, sajnos megint kevesen voltunk, így ami működött az elmúlt hetekben, az most nagyon nem! De van ilyen, megyünk tovább! Megbeszéltük a dolgokat, a hibákat, van mit tanulnunk! Viszont avattunk egy újoncot Szabó Helga személyében, elsőnek nem is volt rossz. Visszatért nagy örömünkre Kis Viki is a szülési szabadságról, immár kétgyerekes anyukaként a megbeszélt 20 perc helyett 60 percig játszott, mert kellett a létszám miatt. Ez fantasztikus dolog másfél hónappal a szülés után! Nagy dicséret neki! A mai meccsen Kovács Szilvit és a kapusunkat Varga Nellit tudnám kiemelni! A Kormányőr csapatának meg gratulálunk a győzelemhez!

Wachutka Zsolt (a Kormányőr edzője): - A mérkőzés érdekesen indult, hiszen ellenfelünk kezdte a mérkőzést mégis az első percben mi szereztük meg a vezetést. A mérkőzésen igazán jól egyik csapat sem játszott, de az elvitathatatlan, hogy hajtott mindkét csapat. A mérkőzésen mindkét csapat sportszerű volt, és igyekezett a fair play szellemében futballozni. A korai gólnak köszönhetően a lényegi kérdések eldőltek az első játékrészben, ahol 3-0-ra vezettünk. A második félidőben 4 gólt értünk el, így a mérkőzés 7-0-ás vendég győzelemmel végződött.

 

Kerepes – Kelen 4-1
Gólszerzők: Várkonyi Dóra (2), Karikás Rozália, Popovics Dalma ill. Bognár Edina
Kiss Kálmán (a Kerepes edzője): - Kellemes időben, kellemes ellenfél, lightos iramú mérkőzés. A játék? Volt már jobb is. Hajrá Kerepes!
Soóky Norbert ( a Kelen edzője): - A pálya használhatatlan minőségű volt, sportolásra alkalmatlan.
Sajnos nem tudtuk a játékunkat játszani, a rövid passzos földön történő futballt, ez meg is zavart minket.
Ennek ellenére meg voltak a helyzeteink, de sajnos a nagy része mind kimaradt.
Gratulálunk a Kerepes csapatának a győzelemhez!


Future Stars - Újpest FC 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Gulyás Tímea ill. Soós Gréta (2), Burillák Brigitta, Kakuk Anita

 

Tóth László (az Újpest edzője): - Kiváló meccset játszottuk az eddig remek eredményeket elérő házigazdák ellen. Megmondom őszintén nehezebb 90 percre számítottam, persze nem bánom, hogy ilyen sima dolgunk volt. Volt sok hiányzónk, de a fiatalok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, le a kalappal a csapat előtt! Jók: az egész csapat!

Pál Zsuzsanna (a Future Stars csapatkapitánya): - Péntek este fogadtuk az Újpest 100%-os csapatát, mely - köszönhetően csupán a halasztott meccseiknek - egyelőre kiszorult a tabella első 3 helyezettje közül. Jó iramú meccs kezdődött a lámpafényben, ahol többnyire az ellenfelünk támadásvezetéseinek megakadályozásával kellett beérnünk. A középpályán 1-1 jó belépő után nem tudtuk megtartani a labdát, hamar újra védekezésre kényszerültünk. Az első félidőben csupán 1-2 helyzetre futotta, míg az Újpest egyik jól szervezett támadását gólra váltotta. A fordulás után sem változott sokat a játék, további 3 találatot kaptunk, amire válaszolni csak az utolsó negyedóra kezdetén tudtunk, egy távoli Timi-szabadrúgással. Ezzel párhuzamosan lassan felfejlődött a játékunk, de ekkor már a 3 pont sorsán sajnos nem tudtunk változtatni. A mérkőzés jól tükrözte az elmúlt hetek hektikus edzéslátogatottságát, így a jövőben ennek javítására fordítjuk a hangsúlyt, hogy a pályán is újra visszaköszönjön valódi játéktudásunk.

 

A 6. fordulóból:

Újpest FC - Vasas 3-2 (0-2)
Gólszerzők: Botka Bernadett (2), Kakuk Anita ill. Orbán Csilla (ög), Tóth Krisztina

Tóth László (az Újpest edzője): - Infarktus közeli élmény volt ez a meccs, de maradjunk pozitívak: rossz pálya, halovány fények, lelkes ellenfél, vajúdó Újpest, de azért élmény volt... A meccset összegezve, meglepett ugyan minket a Vasas sok futással és lelkesedéssel párosuló játéka, de csak magunknak köszönhetjük ezt a nehéz szülést. Az első 45 percben vajúdtunk piszkosul, nem is volt benne a csapatban, ebben a periódusban az átütő erő, míg a vendégek kedvükre ficánkoltak. A szünetben egy kis lelki injekciót kaptak a lányok, persze nem feltétlenül volt ez fájdalomcsillapító hatású, de muszáj voltam felrázni a fejeket. A második félidőben már jobban néztünk ki, előbb kibújt a baba feje, majd a teste is és végül felsírt, ami örömittas volt. Borzasztó nehéz szülés volt.

 

Mészáros Csaba (A Vasas edzője): - A mérkőzés, amely a legnagyobb csalódás számunkra! Könnyen lehet, hogy így fog bevonulni az őszi kalendáriumba ez a találkozó. Nagy reményekkel vártuk ezt az összecsapást, mert szerettünk volna visszavágni legutóbbi súlyos vereségünkért az Újpest csapatának. Tavasszal a nagypályás kupában 8:1, majd 1:0 arányban kaptunk ki tőlük, amikor az azt megelőző évben ők az Nb2-ben játszottak, a mostani keretet pedig Futsal NB1-ben és NB2-ben játszó játékosok alkották nagy részben. Papíron jóval, erősebb gárdával nézhettünk szembe. A
szerda esti időpont nem volt túl ideális, de meg tudtuk oldani, így megfelelő létszámban érkeztünk a mérkőzésre. A pálya világítása azonban finoman szólva sem volt megfelelő (vonalazásról már nem is beszélve), de ennek ellenére a játékvezető kérdésére beleegyeztünk a mérkőzés lejátszásába, mert úgy ítéltük
meg, hogy nem ezen fog múlni. A meccs remekül kezdődött, már a kezdetektől keményen letámadtunk, ami korábban hiányosság volt, most azonban a játékosaink nagyon feltüzelve léptek pályára. Nagyon nagy volt az iram, már az első tíz percben érezhető volt, hogy egyik csapat sem fog beállni védekezni. Sajnos a 12. percben kapusunk a tizenhatos vonalán fogta meg a labdát, de egy picit
kilépett vele, amiért a játékvezető piros lappal büntette. Nagyon hamar emberhátrányba kerültünk, így elképesztően nehéz helyzetben találtuk magunkat. A lendület azonban nem tört meg, sőt ez még jobban feltüzelte a lányokat, ami a folyamatos akciók után a 20. percben érett góllá, egészen pontosan öngóllá. Nemsokat kellett rá várni, hogy ismét megrezgessük a hálót, a 27. percben márkettő nulla volt az állás. Az Újpest csapata próbált felébredni a sokkból, de az első félidőben ezt a jóval erősebb csapatot emberhátrányban sikerült lefocizni. A labdarúgó mérkőzések azonban két félidősek és 90 percesek általában. A második játékrészben kiegyenlítettebbé vált az összecsapás majd alétszámfölény góllá érett az 55. percben. Még ekkor sem éreztem nagy veszélyt viszont a félidő közepén a fáradság komoly koncentrációs hiányt okozott, amiből egyre több helyzete lett az Újpestnek, egyre kevésbé tudtunk odaérni a labdákra
és jött a 76. percben az egyenlítés. Még a döntetlen is szép eredmény lettvolna ilyen körülmények között, de ezzel már senki nem lett volna igazánelégedett. A második játékrészben is megvoltak a helyzeteink, de sajnoskimaradtak. A 86.percben aztán egy távoli átemelős lövésből megadták a kegyelemdöfést. Ha a kihagyott helyzeteinket nézzük, a játék képét, vagy az akarást,ezt a mérkőzést nekünk kellett volna nyernünk. Emiatt egyértelműen csalódottakvagyunk. Mint edző viszont azt érzem, hogy a fél évvel ezelőttihez képesti csapatunk és a mostani között a különbség ég és föld. És ezt nagyon jó látni!
Hosszú még a bajnokság, lesz időnk bizonyítani!

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.