Mesteri gondolatok a BLSZ1. 20. fordulója előtt!

Írta: Pestifoci.hu

rafc-ikarus

Ismét egy izgalmas forduló előtt állunk, amely rengeteg csemegét tartogat. Helyi rangadók, és rendkívűl kiélezett csaták lesznek a hétvégén. Csúcson pörög a BLSZ1, egyre nagyobb az érdeklődés a bajnokság iránt. Aki ezen a hétvégén kilátogat valahova, az nem is fog csalódni!

 

UNIONE FC (8.) - PÉNZÜGYŐR SE (2.)
2014.03.29 Szombat 13:00

pse-unione-2-2 005

 

Az ősszel nagyon meglepte Szabó András csapata az odáig száz százalékosan menetelő Pénzügyőrt. Akkor 2:2 lett a végeredmény, és egy nagyon stabilan játszó Unione-t láthattunk.
Azóta mindkét csapat még jobb lett, így egészen bizonyos, hogy jó mérkőzést fognak játszani egymással szombaton. A kupából hét közben kipottyanó Pénzügyőr a kiélezett bajnoki harcban nem igazán engedheti meg magának, hogy pontokat veszítsen.

 

Szabó András (az Unione FC vezetőedzője): - Az előző mérkőzésen jó iramú, jó mérkőzést játszottunk a Hegyvidék ellen. Az eredményt igazságosnak érzem.
A Pénzügyőr más kategóriát képvisel, mint a legtöbb BLSZ I -s csapat.
Így a mérkőzés esélyesei természetesen ők, de azért szeretnénk megnehezíteni a dolgukat, és ha lehet meglepetést okozni.

 

Vatai Attila (a Pénzügyőr SE vezetőedzője): - Az előző hétvégi ellenfelünk a Testvériség csapata volt, a rossz rajt után kezdenek összeállni, és egyre jobbak lesznek, ezért aztán értékesnek tartom a 2:0-s győzelmünket. Az Unione csapata ősszel elvitt egy pontot Pasarétről és most sem esélytelen, mert több játékosomra nem számíthatok sérülés miatt. Az egyik legnagyobb "Bölényt" Kocsis Gabit hét közben veszítettük el, remélem, hamarosan kiengedik a kórházból, és újra köztünk lehet.

 

TESTVÉRISÉG SE (9.) - FŐV. VÍZMŰVEK SK (5.)
2014.03.29 Szombat 13:00

viztes3-1 003


A Testvériség szerdán nagy sikert ért el, a III. Kerületet kiejtve bejutott a négy közé a Budapest Kupában. Úgy néz ki, hogy kezdenek újra a jó útra térni a zöld-fehérek.
Egy pár hete még a Vízművek sikerére tippeltünk volna, most úgy érezzük, hogy kiegyenlítettek az erőviszonyok. Háromesélyes a mérkőzés.

 

Törőcsik András (a Testvériség másodedzője): - Az előző hétvégén a Pénzügyőr ellen játszottunk. Jó csapattal találtuk szembe magunkat. Ugyanakkor több szerencsével jó eredményt érhettünk volna el. Volt egy tizenegyes gyanús eset, ami után nem rúghattunk büntetőt, pár perc múlva az ellenfél egy hasonló helyzet után igen.
A kupameccsen a Kerület ellen végre mellénk állt a szerencse is, de ezért nagyon sokat dolgoztunk. Végre csapatként jól működtünk.
Reméljük, hogy a szerdai formánkat át tudjuk menteni a hétvégére. Mindenképpen győzni szeretnénk!

 

Schmél László (a Vízművek SK vezetőedzője): - A múlt héten egy közepes színvonalú mérkőzést játszottunk az Ikarus ellen, amit egy véleményes tizenegyes döntött el. Elég sajnálatos ez, de megyünk tovább.
Nehéz mérkőzésre számítunk, nem szabad, hogy megtévesszen minket ellenfelünk hullámzó teljesítménye. A kupatovábbjutásuk is azt jelzi előre, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de természetesen a győzelem reményében lépünk pályára.

 

IKARUS BSE (7.) – RAFC (3.)
2014.03.29 Szombat 14:00

 

A kerületi rangadón egy dolog egészen biztos: pazar hangulat lesz! Az Ikarus nagyon jó formában van, a csapat játékosai hetek óta jó felfogásban lépnek pályára. A RAFC volt már jobb passzban is, de mivel ez egy rangadó, a múlt nem sok szerepet fog játszani.

 

Krampek Nándor (az Ikarus BSE vezetőedzője): - Ellenfelünk két vereség, mi két győzelem után vagyunk. Papíron a RAFC az esélyesebb, de a kerületi rangadón, hazai pályán, sok néző előtt mindenképpen a győzelemre fogunk törekedni. Remélem, hogy otthon tudjuk tartani a 3 pontot.

 

Vörös Péter (a RAFC vezetőedzője): - A Sashalom ellen múlt szombaton balszerencsés vereséget szenvedtünk, jó játékvezetés mellett.
Remélem, az Ikarus ellen egy jó mérkőzést játszunk hétvégén.

 

NAGYTÉTÉNYI SE (12.) - BUDAFOKI LC (6.)
2014.03.29 Szombat 16:00

nagyteteny 001bud-int 002

 

Ezen a meccsen is szomszédok találkoznak, a presztízs tehát adott.
A Budafoknak eddig minden őszi meccse 1:0-s eredményt hozott, ezeken hol sikerrel jártak, hol nem. Nem lepődnénk meg, ha ezúttal is 1 gól lenne csak a mérkőzésen (mint ősszel is), erre az egy találatra egészen biztosan meglesz mindkét csapatnak a lehetősége.

 

Schmidtka István (a Nagytétény SE technikai igazgatója): - Vannak sérültjeink a múlt heti mérkőzésről. Betegeink is, eltiltottjaink is vannak. Így érdekes lesz, hogy milyen kezdőcsapattal tudunk majd kiállni. Az a szerencsénk, hogy a tartalékok nem játszanak meccset a hétvégén, így könnyebben tudunk variálni.
Minden problémánk ellenére győzelemre kell játszanunk. Ez egy helyi rangadó, remélem, aki pályán lesz, az átérzi majd ezt.

 

Schróth Lajos (a Budafoki LC vezetőedzője): - A múlt héten a Kelen ellen a kihagyott tizenegyes jobban megfogott minket, mint ellenfelünket. Szerencsére a második félidőben a kevés helyzetünkből egyet kihasználtunk, így meg tudtuk nyerni a meccset.
A Nagytétény ellen az ősszel egy 93. percben szerzett góllal tudtunk nyerni. Akkor kellemetlen, masszív ellenfél volt, most sem számítunk másra.
Azt gondolom, hogy az az előnyünk lehet, hogy hazai pályán mindenképpen megpróbálják majd a támadásokat erőltetni, és ez esetben nekünk is több területünk lesz.


INTERNATIONALE CDF SE (16.) - FERENCVÁROSI FC (15.)
2014.03.29 Szombat 17:00

inter-unione-budapestkupaffc-buda 106

Mindkét csapat nehéz helyzetben van a tabellán elfoglalt helyezése miatt. Amelyik ezt a mérkőzést elveszíti komoly hátrányba kerül a kiesés ellen vívott harcában. Mivel a döntetlen sem kívánatos egyik félnek sem, jó meccs és hatalmas küzdelem várható.

 

Dr. Agonglo Joel Geraldo (az Inter CDF SE vezetőedzője): - A Kerület ellen bátortalanul játszottunk az első félidőben, sok területet hagytunk az ellenfelünknek. Meg is büntettek bennünket. A második félidőben már jobbak voltunk, több ziccerünk is volt, de csak egy gólt sikerült szereznünk. Jobb csapattól kaptunk ki, de a 4:1-s eredményt a helyzetek alapján túlzónak érzem.
Az FFC ellen remélem, hogy fejben rendben leszünk. Fontos, hogy otthon tartsuk a 3 pontot. Ehhez a helyzetkihasználásunkon mindenképpen javítanunk kell. Jó kis meccs lesz. Ismerjük ellenfelünket, ők is minket. Én úgy érzem, hogy meglesz az esélyünk a győzelemre, minden attól függ, hogy mennyire leszünk hatékonyak a kapu előtt.

 

Hevesi Tamás (az FFC vezetőedzője): - A múlt héten a mérkőzés egyes periódusaiban nyomás alá tudtuk helyezni ellenfelünket, de sajnos csak döntetlent értünk el. A csapatnak meg kell még tanulnia döntő szituációkban nyugodtnak, higgadtnak maradni, de szépen haladunk a munkával.
Hétvégi ellenfelünk szervezett, jó csapat. Ha nincsenek a levont pontjaik, akkor jóval előrébb állnának a tabellán. Nekünk azonban nem kell tartanunk senkitől sem, mindenképpen győzni szeretnénk!


THSE-SASHALOM (13.) - VOYAGE SE (4.)
2014.03.30 Vasárnap 14:00

sas-tes 002voyage-ikarus 001

 

A Sashalom múlt heti RAFC elleni sikere, alighanem jót tett játékosai önbizalmának. Erre szüksége is van Strebek Marcell csapatának, mert az idén még veretlen Voyage érkezik a Pirosrózsa utcába.


Strebek Marcell ( a THSE-Sashalom vezetőedzője): - A múlt heti sikerünk tükrében pozitív előjelekkel várhatjuk a soron következő mérkőzésünket, még akkor is, ha a táblázat első felében tanyázó, jó erőkből álló Voyage csapata érkezik hozzánk.

 

Bajnóczi Tamás (a Voyage SE vezetőedzője): - Kértük a halasztást a THSE-től, mert szerettem volna ott lenni a mérkőzésen, sajnos nem járultak hozzá, bár hozzáteszem érthető az álláspontjuk. Tavaly hasonló volt a helyzet, akkor sima győzelmet arattak. Most mindkét gárda jó passzban van, de a veszély-zónából a menekülő utat nem mi fogjuk megmutatni a Halaknak.

 


KELEN SC (10.) - HEGYVIDÉK SE (11.) 
2014.03.30 Vasárnap 15:00

 kelen-penzugyunione-hegyvidek 018

Amelyik csapat nyer, az nagy lépést tesz a kiesés ellen. Érdekes, hogy amikor tavaly átszervezték a bajnokságokat, a Kelennek és a Hegyvidéknek is hajszálon múlott a bennmaradása. Mostanra mindkét társaság bizonyította, hogy a megerősödött BLSZ1-ben is megállja a helyét.

 

Szőke László (a Kelen SC másodedzője): - Feldobódott állapotban várhatjuk a Hegyvidék elleni mérkőzést, hiszen négy közé kerültünk szerdán a Budapest Kupában, úgy, hogy néhány játékosunk még pihent is. Az utóbbi meccseken előtérbe kerültek saját nevelésű ifjúsági játékosaink, akikre hétről-hétre több és nagyobb feladatot lehet bízni. Rossz hír, hogy a héten újabb játékost vesztettünk el Fűrész Márton személyében, maradjunk abban, hogy ellentmondásosak a távozásának a körülményei... Ettől függetlenül vasárnap mindenképpen győznünk kell, hiszen az azt követő öt fordulóban, a tabella első öt helyezettjével játszunk, s közötte még a kupában is a döntőbe jutásért küzdhetünk. Szép sorozat, de állunk elébe.

 

Csucsi Nándor (a Hegyvidék SE másodedzője): - Múlt héten pont az történt, amit vártunk, két védelmi megingásunkból az Unione az egyiket kegyetlenül kihasználta, a másiknál a kapusunk segített ki minket. A túloldalon nagyszerűen védekeztek a vendégek, voltak periódusok, amikor bérbe adhattuk volna a térfelünket, csak épp helyzetig nem jutottunk, végül egy pontrúgás megmentett minket, de ezért mi sokat tettünk!

 

RTK-VASLÓ (14.) - III. KER. TVE (1.)
2014.03.30 Vasárnap 15:00

 budafok-rtk-2013 001kerulet-voyage 003

A Kerület szerdán annyi helyzetet hagyott kihasználatlanul a kupában, amennyivel több meccset is meg lehetett volna nyerni. Ki is esett a Testvériség ellen. Most ugyanezt az előnyt nem adhatja meg ellenfelének Varga László csapata, mert ebben az esetben hazai pályán játszva az RTK is veszélyes lehet rájuk.

 

Szakál Béla (az RTK elnöke): - Ismét nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ahogy a múlt héten a Voyage ellen sem mi voltunk. Ráadásul múlt heti ellenfelünknél egy jobb erőkből álló csapat ellen kell helytállnunk. Remélem, hazai pályán szerencsésebbek leszünk.

 

Varga László (a III. Kerület vezetőedzője): - Az Inter elleni játékunk nem volt káprázatos, de a négy góllal és a három ponttal elégedettek lehetünk. Az RTK veszélyes ellenfél lehet, oda kell nagyon figyelnünk ellenük!

 

A BLSZ meccseire aki szeretne, itt tud tippelni: BLSZ TOTÓ 10+1!

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.