Mesteri gondolatok a BLSZ1. 19. fordulója előtt

Írta: Pestifoci.hu

vi3 9

A héten a BLSZ1-s csapatok nagy része a Budapest Kupában is érdekelt volt. Ki sikerrel, ki kudarccal gazdagodott. Idő nincs, se örülni, se a múlton rágódni! Szombaton mindenkinek győznie kell, azonban ez maximális esetben is csak nyolc csapatnak sikerülhet.
Izgalmas a bajnokság és most már csak egyre izgalmasabb lesz, ahogy telnek a hetek.
Jön a 19. forduló!

 

FŐV. VÍZMŰVEK SK (4.) - IKARUS BSE (9.)
2014.03.22 Szombat 11:00

v-i2 3

Mindkét csapat játszott szerdán a Budapest Kupában. Az Ikarus újabb sikerélményen van túl, a Vízművek viszont 7 gólos vereséget szenvedett a Kerület otthonában.
Valószínűleg ez nem fogja befolyásolni a szombati összecsapást, a forduló egyik legjobb mérkőzése lehet ez.

 

Schmél László (a Vízművek SK vezetőedzője): - A Budapest Kupában a Kerület ellen már a kezdés pillanatában veszítettünk, ha ez tudjuk el se megyünk a meccs helyszínére. Én mióta edző vagyok, ilyen ellenszéllel még nem találkoztam.
Remélem, hogy a játékvezetés inkább a múlt hétvégi meccsünkön lévőhöz fog hasonlítani, ebben az esetben jó mérkőzést fogunk játszani az előző évad bajnoka ellen.

Krampek Nándor (az Ikarus vezetőedzője): - Az előző hétvégén a Pénzügyőr megérdemelten nyert ellenünk. Úgy érzem, nem játszottunk alárendelt szerepet. Az első góljukat befújta a szél, a második tizenegyesből esett és ez picit megtört minket, de jó csapatnak van szerencséje. A hétközi kupamérkőzést nem szeretném ragozni, örülünk a továbbjutásnak. Remélem, hogy a Vízművek ellen is kitart a jó formánk és jó eredményt tudunk elérni.


PÉNZÜGYŐR SE (2.) - TESTVÉRISÉG SE (7.)
2014.03.22 Szombat 13:00

penzhegy 003tes-nagyteteny-2013

 

Mindkét csapat bejutott a legjobb 8 közé a kupában. A Pénzügyőr már megszokhatta a sikert, a Testvériségnek viszont már nagyon jól jött ez a győzelem, hiszen a bajnokságban tavasszal még nem szereztek 3 pontot, sőt még gólt sem.
Az ősszel csak a hajrában tudta kiharcolni a győzelmet Vatai Attila csapata, kíváncsian várjuk, hogy alakulnak most az események. A papírforma hazai diadalt ígér.

 

Vatai Attila (A Pénzügyőr SE vezetőedzője): - Az elmúlt hétvégén a jobb helyzetkihasználás döntött a javunkra. Az Ikarus igazolta jó hírét, találkozunk velük a jövő héten a Budapest Kupa 5. fordulójában.
A Testvériség ellen az ősszel egy drámai meccsen a hajrában szerzett góllal
nyertünk 2:1-re, szombaton is jó és izgalmas mérkőzésre számíthatnak a
Pasarétre kilátogató szurkolók.

Törőcsik András (a Testvériség SE másodedzője): - A Hegyvidék ellen a múlt héten irreális időjárási viszonyok között játszottunk, így a mérkőzés szakmailag értékelhetetlen volt. A szerencsésebb csapat győzött.
A hét közben próbáltuk fejben helyretenni a dolgokat, a kupameccsünkön már egész jól játszottunk. Továbbra is több hiányzónk van, de nem feltett kézzel megyünk a Pénzügyőrhöz. Megpróbálunk jó eredményt elérni az osztály egyik legjobb, ha nem a legjobb csapata ellen.

 

BUDAFOKI LC (6.) - KELEN SC (10.)
2014.03.22 Szombat 15:00

bud-intkelenrtk-2013 001

A szomszédok rangadója kiélezett csatát hozhat. A kupára a Budafok nem igazán tudott ráhangolódni szerdán, így könnyedén ki is esett a Pénzügyőr otthonában.
A Kelen a BLSZ2. éllovasa, a 43. Sz. Építők ellen csütörtökön este viszont továbbjutott.
Alighanem a zöld-fehér csapat lesz a fáradtabb, és ez most sokat jelenthet.

 

Schróth Lajos (a Budafoki LC vezetőedzője): A múlt heti tizenegyesgyanús esetről csak annyit szeretnék mondani, hogy már a bedobás is szabálytalan volt, hiszen a pályán belül volt a játékos lába, ez látszik a videón is.
A kupában kedvetlenül, motiválatlanul játszottunk a koradélutáni időpontban. Nem is lehetett csak kiesés a vége Pasaréten.
A Kelen ellen mindenképpen a győzelem a célunk, az őszi meccsünkből kiindulva, egy játszós csapat ellen jó mérkőzést várok.

Szőke László (a Kelen SC másodedzője): - A csütörtöki esti kupameccsen hoztuk a kötelező minimumot, ami ezúttal simán elég volt a másodosztály listavezetője ellen. A hétvégi bajnokiról nehéz bármi értelmeset mondani, hiszen még 40 óra sem telik el a kupa és bajnoki meccsünk között, úgy, hogy amatőr játékosok lévén, közte egy munkanap is benne van. Talán az lett volna legjobb megoldás, hogy ki sem állunk, mint tette azt több csapat az előcsatározásokban, de mi nem ezt az utat választottuk. Ugyanakkor félő, hogy a Budafok elleni meccs rovására megy a csütörtök éjszakai játékunk. Így ez elég komolytalan, a kupának ebben a formában az égvilágon semmi értelme. Azzal, hogy ehhez a BLSZ asszisztál, a saját sorozatait és ezzel önmagát degradálja. A Budafok ellen ősszel egy teljesen nyílt meccset játszottunk, most viszont fogalmam sincs mi vár ránk, de azt remélem, hogy nem sérül meg senki komolyabban.


III. KER. TVE (1.) - INTER CDF SE (16.)
2014.03.22 Szombat 15:00

inter-iii-ker

Komoly fejmosást kaphattak Varga Lászlótól a Kerület játékosai a Nagytétényben elért döntetlen után. A kupában való 7:0-s győzelmük a Vízművek ellen már azt mutatja, hogy rendezték, amit kellett.
Az Inter csütörtökön játszott a Budapest Kupában, és büntetőkel lépett tovább az Unione ellen. Nem leírva őket, most az esélytelenek nyugalmával készülhetnek egy esetleges bravúrra.

 

Varga László (a III. Kerületi TVE vezetőedzője): - A Tétény ellen nem a megfelelő koncentrációval és alázattal léptünk pályára, aminek döntetlen lett az eredménye, és ez számunkra nem túl hízelgő! A héten rendezni fogjuk a sorokat, és az Inter ellen olyan elánnal fogunk pályára lépni, amilyen joggal elvárható tőlünk!

Dr. Agonglo Joel Geraldo (az Inter CDF SE vezetőedzője): - A Voyage az előző fordulóban az első félidőben jobban akarta a sikert, mint mi. Két szögletből két gólt kaptunk. A szünetben megbeszéltük, hogy még lehet keresnivalónk. Kicsit átalakítottuk a csapat szerkezetét, és végül bravúrral sikerült kiegyenlítenünk. Ekkor már jól játszottunk, sok helyzetünk volt, akár a győzelem is összejöhetett volna. Mindenesetre az egyenlítés is a csapat tartását mutatja.
A Kerület ellen sem tudunk még kész csapattal kiállni, vannak hiányzóink, de nem feltett kézzel megyünk hozzájuk.
Tudjuk, hogy nagyon jó csapat, de mindent meg fogunk tenni a jó eredményért.

 

RAFC (3.) - THSE-SASHALOM (14.)

2014.03.22 Szombat    15:30

rafc-vizmu 014

Mindkét csapatnak a Pirosrózsa utcában van a hazai pályája. Valószínűleg egy jó hangulatú házirangadót fognak játszani a csapatok. A RAFC a mérkőzés esélyese, de múlt héten is Vörös Péter csapata volt a favorit az RTK otthonában, ahol meglepő vereséget szenvedett.

Strebek Marcell (a THSE-Sashalom vezetőedzője) : - Sajnos olyan szabály nem létezik, hogy mindkét csapat kap három pontot egy mérkőzés után. Így szeretnénk inkább meglepetést okozni, amire többek között azért is lehet esélyünk, mert most idegenben is otthon leszünk.

 

NAGYTÉTÉNYI SE (12.) - FERENCVÁROSI FC (15.)
2014.03.22 Szombat 16:00

nagyteteny-ffc-2013-05-01 009

 

Ez már nem babra megy. Mindkét csapatnak égetően szüksége van a pontokra, és ezeket mindkét társaság a hétvégén szeretné elkezdeni komolyabban gyűjteni.
A Nagytétény a múlthéten bravúros döntetlent ért el a listavezető III. Kerület ellen. Valószínűleg jó hangulatban várják az FFC elleni mérkőzést.

 

Schmidtka István (a Nagytétény SE technikai igazgatója): - A múlt heti egy pont nagyon jól esett nekünk a listavezető ellen. Most háromszor egymásután otthon játszunk, ezekből a meccsekből szeretnénk minél több pontot összegyűjteni. Remélem, hogy sikerül, és azt is, hogy már most megtudjuk valósítani, amit erre a szombatra elterveztünk.

Hevesi Tamás (az FFC vezetőedzője): - Szerdán a kupában már kezdett hasonlítani arra a játékunk, amit majd szeretnék látni. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Mindent számon tartok. Pontosan 27 olyan szituáció volt, amiből gólt szerezhettünk volna. Sajnos a gólokat viszont egyéni hibákból kaptuk.
Nem lehet összehasonlítani a hétközi játékunkat a múlt hétvégivel. Alakult a dolog.
A Nagytétény ellen két játékosunk is hiányozni fog, de meg kell oldanunk a pótlásukat.
Megnéztem a Nagytétényt a Kerület ellen. Láttam az erősségeiket, de a gyenge pontjaikat is. Meg lesz a megfelelő taktikánk ellenük. Úgy érzem, előbb-útóbb eljönnek a mi pillanataink és a győztes útra lépünk.

 

HEGYVIDÉK SE (11.) - UNIONE FC (8.)
2014.03.22 Szombat 19:00

unione-hegyvidek 030

Itt aztán bármi lehet. A Hegyvidék és az Unione is győzni tudott az előző fordulóban. Szabó András csapata nagyon jó formában van, és ez igaz annak ellenére is, hogy csütörtökön elég vegyes összeállításban tizenegyesekkel búcsúzott a Budapest Kupától az Inter ellen.
A Bajzik-legénység pedig nagy küzdő, és ezt most is meg fogja mutatni.

 

Csucsi Nándor (a Hegyvidék SE másodedzője): - Irreális időjárási viszonyok között, alacsony színvonalú mérkőzésen több helyzetet kidolgozva (és sajnos kihagyva), azt gondolom, megérdemelten győztünk!
Szombaton olyan meccs következik, amelyik (mint már ősszel mondtam) mindig háromesélyes. Bár az Unione nagyon jól kezdte a tavaszt (mindig ilyen jók tavasszal), azért szeretnénk megtörni a lendületüket hazai pályán. Tudunk róluk mindent, ahogyan Ők is rólunk, meglepetést nem nagyon tudunk egymásnak okozni, viszont remélem, hogy játszunk egy szokásos magas színvonalú mérkőzést!

Szabó András (az Unione FC vezetőedzője): - A Kelen elleni mérkőzésen már az első félidőben is több helyzetet kidolgoztunk és jobban játszottunk, mint az ellenfél.
A második félidőben ez végre gólokban is megmutatkozott. Úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk.
Szerintem, a Hegyvidék ellen ismét egy 6 pontos mérkőzést játszunk. Egy olyan csapat ellen mérkőzünk, aki ugyancsak a kiesés ellen küzd, számukra is fontos mindenegyes pont. Remélem, a csütörtöki kupamérkőzésünk nem fárasztotta le a csapatot.
Nehéz csatára számítok.

 

VOYAGE SE (5.) - RTK-VASLÓ (13.)
2014.03.22 Szombat 19:00

voyage-se-nagytetenyi-se-20130406-01nagytet-rakosm 001

Az RTK meglepő győzelmet aratott otthon a RAFC ellen első tavaszi meccsén, így sikerélménnyel fordulhat rá a 19. fordulóra.
Az, hogy ez mire lesz elég a remek formában lévő Voyage ellen, az kérdéses.
Bajnóczi Tamás csapata szinte minden meccsén betalál aktuális ellenfele hálójába, így valószínűleg minimum két gól kellhet majd most is, ha az RTK 3 ponttal szeretne távozni a Fáy utcából.

 

Bajnóczi Tamás (a Voyage SE vezetőedzője): - A múlt héten egy nagyon gyenge színvonalú első félidő után sikerült tovább csökkentenünk a teljesítményünket a második játékrészre, így végül örülhettünk az egy pontnak a sereghajtó otthonában. A hétközi kupameccs lényegesen jobb játékot hozott, hasonló produkcióval lehet esélyünk a revánsra az őszi vereségünk után a múlt héten nagy skalpot begyűjtő RTK ellen.

Szakál Béla (Az RTK elnöke): - Végre úgy érzem, hogy fegyelmezettebbek lettünk, ez nagyon fontos, hogy ne csak legyünk a pályán, hanem tudjuk is, mit akarunk. Felkészültünk a hétvégi meccsre, bízom benne, hogy jó eredményt tudunk elérni.

 

A BLSZ meccseire aki szeretne, itt tud tippelni: Tét: Zlatan Ibrahimovic BLSZ TOTÓ 10+1

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.