Mesteri gondolatok a BLSZ1. 5. fordulója előtt

Írta: Pestifoci.hu

Már pénteken elkezdődik az 5. forduló a BLSZ1-ben. Rangadó dömping lesz.

Pénzügyőr SE - Unione FC 2013. szeptember 13. (péntek) 17:00 óra

 

   Az ötven százalékos teljesítménnyel álló Unione rutinos játékosokkal rendelkezik, akiknek nagy része hajdan az első osztályban játszott. Egyik legjobbja a már negyvenes éveit taposó hatszoros válogatott és négyszeres bajnok Szekeres Tamás. A csapat ebben a szezonban eddig 9 gólt lőtt, s ebből 6 az ő nevéhez fűződik. A Pénzügyőr eddig minden mérkőzését megnyerte, ami annak is köszönhető, hogy játékosai igazán remek kondícióban vannak. A mérkőzés a fiatalos hév és a rutin összecsapása lesz.

 

Vatai Attila (a Pénzügyőr SE vezetőedzője): - A hétvégén rendezvény miatt foglalt a pályánk, ezért kértük az Unione csapatát a mérkőzés előrehozására, amelyhez hozzájárultak, ezúton is köszönjük nekik. Sérültjeink rehabilitációja jól halad, Salamon és Bíró például már teljes értékű edzésmunkát végez. A péntek délutáni rangadón szeretnénk folytatni győzelmi sorozatunkat az értékes játékosokkal felálló vendégek ellen, változatos, tartalmas összecsapásra számítok.

 

Szabó András (az Unione FC játékos edzője): - Az elmúlt fordulóban a célunkat, sajnos nem tudtuk elérni (3 pont), mert egy nagyon szervezett és fegyelmezett csapat (a Hegyvidék SE) ellen játszottunk. Tompábbak és fáradtabbak voltunk, mint az elmúlt héten, viszont a hozzáállásunkkal nem volt probléma.
Szerintem a Pénzügyőr ennek a bajnokságnak az egyik bajnokesélyese lesz, de ennek ellenére, mi úgy készülünk, hogy pontot, vagy pontokat szeretnénk szerezni.

 


Fővárosi Vízművek SK – Testvériség SE 2013. szeptember 14. (szombat) 11:00 óra

 

   A Vízművek négy győzelemmel, és egészen imponáló 21-4-es gólkülönbséggel minden várakozást felülmúlóan szerepel. A már nyolcgólos Obot Denis Samuel vezérletével minden meccsen többgólos győzelmet aratott, de a Tesi kifejezetten jó csapat, mely ha ugyanolyan szervezetten játszik, mint az elmúlt fordulóban a Pénzügyőr ellen, akkor akár idegenben is pontot szerezhet.

 

Schmél László (a Fővárosi Vízművek SK vezetőedzője): - Az Ikarus ellen szervezetten jól játszottunk, és egy jó ellenféllel szemben. Jól használtuk ki a helyzeteinket és ezért sikerült magabiztosan nyernünk. A Testvériség ellen egy helyi rangadó következik. Az ellenfélben több REAC-ban nevelkedett tehetséges fiatal van, nehéz mérkőzésre számítok.

 

Balogh István (a Testvériség SE vezetőedzője): - Ismét nehéz ellenféllel találkozunk. A múlt hét hozzáállását és helyenkénti játékát szeretnénk megismételni a Vízművek ellen. A mérkőzés esélyesei nem mi vagyunk, de a jó erőkből álló hazai csapat ellen egy kis szerencsével meglepetést okozhatunk!

 

Ferencvárosi FC – Inter CDF SE 2013. szeptember 14. (szombat) 13:00 óra


A múlt héten a ferencvárosiak közül sokan útra keltek, hogy Bukarestben buzdítsák válogatottunkat, s emiatt el kellett halasztaniuk a mérkőzésüket.
A Budafokon elért győzelmet követően, a Fradinál nagyon készülnek a rangadóra, rengeteg szurkolót várnak, a meccs szünetében tizenegyes rúgó versenyt rendeznek majd. Mindkét együttes általában nagyon odateszi magát, így rendkívül parázs csata várható, reméljük, hogy békés keretek között.

 

Bitó Tibor (a Ferencvárosi FC vezetőedzője): - Hazai pályán jó játékot és győzelmet várok a csapatomtól.

 

Dr. Agonglo Joel Geraldo(az Internationale CDF SE vezetőedzője): - A III. Kerület ellen mélyen tudásunk alatt játszottunk. A védelmünk különböző okok miatt nagyon felforgatott volt, de nem csak ez volt a vereségünk oka. Úgy gondolom, hogy a két csapat között reális volt a 3 gólos különbség.
A héten keményen készültünk, eltiltottjaink, sérültjeink visszatérnek. Remélem nem egy érzelmileg túlfűtött meccs lesz és a játékról fog szólni.

 

Budafoki LC – Nagytétényi SE 2013. szeptember 14. (szombat) 15:00 óra


Az elmúlt fordulóban a Budafok végre nyerni tudott, s amennyiben ezen az igazi presztízsmérkőzésen, a Nagytétényen is sikerül felülkerekednie, úgy közelebb kerülhet az élbolyhoz.

 

Schróth Lajos (a Budafoki LC vezetőedzője): - A mérkőzés képe alapján 80 percig jól játszottunk, végre eredményesek is voltunk, de a több kimaradt helyzet majdnem megbosszulta magát. Az utolsó 10 percben a Kelen mindent egy lapra feltéve támadott, és szerencse is kellett ahhoz, hogy nem lett döntetlen vagy vereség a vége. Ebből tanulnunk kell, hogy egy mérkőzés nem 80, hanem 90 percig tart. A hétvégén győzelmet várok a csapatomtól. A Nagytétény fekete ló számunkra, ahogy az ellenfeleink nagy része. Mindenképpen támadó futballt fogunk játszani.

 

Pál József (a Nagytétényi SE vezetőedzője): - A múlt heti mérkőzésünk halasztva lett és a III. Kerület elleni 6:0-s vereségünk után jól is jött a szünet, mert mind lélekben mind fizikálisan jobban fel tudtunk készülni a helyi rangadóra. A Budafok elleni mérkőzés különleges jelentőséggel bír.

Egyelőre nehéz ellenfélnek számítanak számunkra, sok fiatal játékos játszik náluk, de ez amennyire előny, annyira lehet hátrány is. A mi csapatunk több rutinos játékosból áll, de inkább azért vagyok bizakodó, mert három játékosom is felépült a kényszerszünet alatt. Mindenképpen meg kell kezdenünk a pontgyűjtést, mert el megy mellettünk a mezőny.

 

fotó: Rákosmenti TK facebook

III. KER. TVE – RTK-Vasló 2013. szeptember 14. (szombat) 16:30 óra


Az elmúlt forduló legnagyobb meglepetése az RTK győzelme volt a Voyage ellen. Az azt megelőző mérkőzésen már javuló formát mutattak a rákosmentiek, de győzelmükre - főleg úgy, hogy egy kiállítás miatt a második félidő nagy részében csak tízen voltak a pályán – nem igazán lehetett számítani. Valószínű, hogy annyira feldobja őket a siker, hogy akár lehet keresnivalójuk az eddig még pontveszteség nélkül álló Kerület ellen is.

 

Varga Lászó (a III. KER. TVE vezetőedzője): - Az Inter elleni mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel nem voltam elégedett, mert az első félidő viszonylagos jó játéka után játékosaim lelazsálták a második játékrészt. Az RTK elleni hazai mérkőzésen szívós fegyelmezett csapatra lehet számítani, aki sikerélménnyel érkezik hozzánk.

 

Szakál Béla (RTK-Vasló): - Az előző meccsen végre kijött a lépés, bár nehéz győzelem volt a Voyage elleni. Most a Kerület ellen tudjuk, hogy erős csapat következik, nehéz ellenfélre számítunk. A céljainkon nem változtatunk, elsősorban fiataljaink fejlődése a fontos. Mindenesetre megpróbáljuk megrángatni az oroszlán bajszát.

 

RAFC – Ikarus BSE 2013. szeptember 14. (szombat) 17:00 óra


A rákosszentmihályi „Cinegék” felfokozott izgalommal várják a mérkőzést, mely a Szeptember-Feszt keretein belül kerül megrendezésre. A RAFC kifejezetten eredményesen szerepel a bajnokságban, s a kerületi csúcsrangadón ők számítanak a mérkőzés esélyesének a hullámvölgybe került Ikarus ellen.

 

Vörös Péter (a RAFC vezetőedzője): - A múlt héten a csapat nem jó játékkal de megérdemelten megszerezte a 3 pontot a házi rangadón!
Hétvégén egy igazi 16. kerületi rangadót játszunk biztos sok nézővel, így egy jó mérkőzést várok. Felkészülésünkben semmi nem változik, ugyanúgy készülünk, mint az összes meccsünkre.

 

Krampek Nándor (az Ikarus BSE vezetőedzője): - Nagyon nagy gödörben van a csapatunk. Egyelőre odáig kell eljutnunk, hogy azok a játékosok, akik kevesebbet játszanak, játékba kerüljenek. Nagyon peches szériában vagyunk, ráadásul a hétvégén kerületi rangadó lesz. Jó lenne ha azok, akik lehetőséget kapnak 100 százalékot nyújtanának, mert ha nem, nincs esélyünk a pontszerzésre.

 

Hegyvidék SE – Kelen SC 2013. szeptember 14. (szombat) 19:00 óra


Az elmúlt héten a Hegyvidék végre megszerezte első pontját, s a Kelen ellen akár folytathatják is a pontgyűjtést. A mérkőzés abszolút háromesélyes.

 

Csucsi Nándor (Hegyvidék SE): - A védekezésünk kezd összeállni, úgy tűnik. A támadójátékunkat kell rendbe szedni, ezen leszünk a héten. Véleményem szerint igazságos döntetlen született, legalább már nem áll nulla a nevünk mellett.
Hétvégén jön a Kelen, akiket nagyon jól ismerünk, velük is nagy meccseket szoktunk játszani akárcsak az Unione ellen, szinte ugyanazt tudom mondani, mint a múlt héten, háromesélyes meccs, nüanszok döntenek majd, remélem a mi javunkra!

 

Szőke László (Kelen SC): - A múlt heti két bajnoki (Ikarus 1-0, Budafok 0-1), azt mutatja, hogy a védekezésünk kezd összeállni, ami jó előjel a Hegyvidék elleni meccsre. Támadójátékunkon viszont bőven van mit csiszolni, de ezen nem segít, hogy az eddig eltiltott Kopcsa Balázs sajnos egy súlyos gyulladásos betegséggel kórházban fekszik, úgy tűnik őt jó időre elveszítettük. Az amúgy is szűk variációs lehetőségünk így tovább csökkent, de ez nem jelenti azt, hogy nem győzni mennénk régi riválisunkhoz, amelyet jól ismerünk. Váltakozó sikerrel vívunk ellenük érdekes mérkőzéseket, most mindenképp pontot, pontokat kell szereznünk.

 

Voyage SE – THSE-Sashalom 2013. szeptember 14. (szombat) 19:00 óra


Bajnóczi Tamásnak vélhetően sikerült rendet rakni a játékosok fejében a múlt heti kudarc után, így nagyon nehéz 90 perc vár a Tintahalakra a Fáy utca műfüvén villanyfényben rendezendő mérkőzésen.

 

Bajnóczi Tamás (a Voyage SE vezetőedzője): - A múlt hetihez hasonlóképpen tudok most is fogalmazni: a tabella csalóka képet mutat, ha a THSE helyezését nézzük, hiszen mindössze négy fordulón vagyunk túl, ők pedig jobb csapat annál, mint amit a jelenlegi pozíciójuk jelez. Mi új impulzusokat próbáltunk adni a játékosoknak a héten, így próbáltuk őket felrázni a legutóbbi gyengére sikeredett produkció után. Az a meccs fejben dőlt el, három győzelem után a srácok a helyezések alapján léptek a pályára, ezért nem voltak képesek a megfelelő hőfokot elérni. Azt gondolom, megtanulták a leckét, és más mentalitást hoznak erre a mérkőzésre.

 

Strebek Marcell (a THSE-Sashalom vezetőedzője): - Az osztály egyik legtudatosabban játszó csapatához látogatunk. Úgy gondolom nincs jelentősége a Voyage múlt heti kisiklásának, ettől nem lettek kevésbé jó csapat. Nehéz dolgunk lesz, de az eredménytelenség ellenére továbbra is jó hangulat uralkodik a csapaton belül. Bárki is az aktuális ellenfelünk, megpróbáljuk a maximumot kihozni minden mérkőzésből. A táblázatot ténylegesen ráérünk majd november 23-án megvizsgálni, addig pedig tesszük a dolgunkat és a helyenként biztató játék mellé végre eredményesnek is lenni.

Kategória:

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.