NB III: Csepeli menekülés a győzelembe

sportbusz csepel fc100x100
Nagyon fontos győzelmet aratott a Csepel FC az NBIII. nyugati csoportjának 28. fordulójában, miután 3-2-re legyőzte a Pápai Perutz csapatát, ezzel két fordulóval a bajnokság vége előtt elmozdult a kieső helyről és 29 pontjával feljött a 12. helyre.
Pedig nem indult jól a mérkőzés a csepeliek számára, a 40. percben tizenegyeshez jutott a Pápa, amit értékesített is, a szünetre így hátrányban mehettek be
A vendégek előnye az 56. percig tartott, ekkor Zsivóczky-Pandel Péter 16 méterről egy szép csel után egyenlített. Egy perc múlva Torda Bence villant, akit buktattak a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Fisli András a hálóba vágta. A 76. percben Torda Bencét már nem bántották, így viszont ő befejezett, közelről a bal sarokba lőtte a Csepel harmadik gólját. A 83. percben egy fejessel szépített a Pápa, de ez már csak a meccs izgalmas hajrájához volt elég.
A szintén kiesés ellen harcoló Pénzügyőrnek nem volt ilyen jó napja, és az elmúlt hetek jó formája ellenére vereséggel távozott Andráshidáról és visszacsúszott a 13. helyre, amely kieső pozíció.
Két forduló van hátra, mindkét csapatért így továbbra is szurkolhatunk, hogy bennmaradjon az NBIII-ban. A szintén itt szereplő THSE-Szabadkikötő úgy néz ki idén is kiharcolja a bennmaradást, 32 ponttal a 10. helyen állnak.

 

NBIII-as tabellák a felső menüben!

BLSZ1. jön a 28. forduló

blsz1 28

 

Újbuda-Voyage – Ikarus
Az ÚBV már búcsúzott a Budapest I. osztálytól, így számukra tét nélküli a találkozó, viszont az Ikarusnak még érdemes feljebb lépnie, hogy biztosan elkerülje a kiesést. Vendég győzelem várható.

 

Fővárosi Vízművek – Unione
A fiatalos Vízművek és a komoly tapasztalatokkal rendelkező Unione találkozója, jó mérkőzést hozhat. Az ötödik a negyediket fogadja.

 

1908 SZAC – BMTE II
A SZAC nincs jó passzban mostanság, a BMTE viszont nyerő pályán mozog, és most is a vendégek számítanak inkább esélyesebbnek.

 

Testvériség SE – ASR Gázgyár
A Testvériség a múlt héten majdnem legyőzte a listavezető Kelent, végül egy ponttal kellett megelégednie, ami így is bravúr. Ha a Gázgyár ellen is hasonló játékkal rukkol elő, akkor otthon tartja a 3 pontot.

 

Csep-Gól – XII. Kerület Svábhegy
A Csep-Gól nagy lépést tehetne előre, ha legyőzné a Svábhegyet, de ez nem lesz könnyű számára. Az elmúlt hetekben egyik csapat sem villogott, így a háromesélyes találkozón bármi megeshet.

 

RAFC – Újpest
A RAFC valószínűleg ezen a mérkőzésen már nem tudja megmenteni magát, és kiesik a BLSZ2-be. Minden a vendég Újpest mellett szól.

 

Pestszentimre – Kelen
Az elmúlt években többször is jó meccset játszott egymással a két csapat általában Kelen-sikerrel. A vendégeknek kötelező nyernie, ha bajnokok akarnak lenni, de Pestimrén senki sem mehet biztosra.

 

REAC – 43.sz. Építők
Az Építők az elmúlt években tréfált meg „nagycsapatokat”, jelenlegi helyzetükben viszont óriási bravúr lenne tőlük akár egyetlen pont megszerzése is.

BLSZ1. 27. forduló: botlott a Kelen, győzött a REAC

kelentesi

A BLSZ I. 27. fordulójában botlott a Kelen SC, viszont magabiztosan győzött a REAC csapata.
Az első két helyezett sorrendje mégsem változott ebben a fordulóban, mert bár az élen a vesztett pontok alapján pontazonosság van, a Kelen több győzelmével továbbra is első.
Amennyiben a következő két meccsüket megnyerik, akkor az utolsó fordulóban közös meccsükön dől el a bajnoki cím. A harmadik helyezett Újpest II-nek, ellenfeleik további botlása kellene a bajnoki címhez.
Az Újbuda csapat búcsúzott a BLSZ1-től, a RAFC-nak még egy halvány matematikai esélye maradt a bennmaradásra.

 

A BLSZ 1. 27. fordulójának eredménysora:
Unione – RAFC 5-2
Svábhegy – REAC 0-6
Újpest II. Csep-Gól FC 1-0
ASR Gázgyár – 1908 SZAC 3-1
BMTE II – Újbuda 7-0
Kelen – Testvériség 2-2
43.sz. Építők – Pestszentimre 2-2
Ikarus – Vízművek 2-3

Újra a BLSZ1. élén a Kelen!

kelenepi

A BLSZ1. 26. fordulójában a REAC és az Újpest döntetlent hozó csatája után a Kelen vasárnap az Építők otthonába utazott, ahol 3-0-s győzelmet aratott és ezzel visszaállt az élre.
A bajnoki címre hajtó Kelen az első perctől kezdve a támadásokban gondolkozott. A találkozó elején csak pontrúgásokig jutottak, a 21. percben viszont már gólig, Tímári Norman lőtt egy kipattanó labdát a kapuba. A 32. percben Kádár Máté beívelése után Balogh Bence helyezett közelről a kapuba, ezzel szinte már el is döntve a meccset. A korai gólok után sokáig maradt a 2-0, egészen a 90. percig, amikor Kádár Máté maga is betalált, a véghajrára így a Kelen ezzel a magabiztos sikerrel fordulhat rá.

fotó: 43.szepitoksk.hu

A REAC kezében tartotta sorsát az Újpest ellen

reac100x100

Fontos rangadót játszott a REAC és az Újpest II. a BLSZ1. 26. fordulójában. A találkozón a REAC-nak a minimális célja az volt, hogy semmiképpen se kapjon ki, mert akkor, ha a maradék 5 meccsét (egy pótolt) megnyeri, akkor bajnok lesz.
Nos a minimálisat tudták teljesíteni, hiszen hiába próbálkoztak többet, mint vendégük, nem sikerült a kapuba találniuk, és meg kell hagyni nem is záporoztak a lövések az Újpest kapujára.
A palotai kapu még annyira sem forgott veszélyben, így a vereségük sem. A 0-0 nagyjából reális eredmény volt a meccs képe alapján, még annak ellenére is, hogy Kasza Dániel a második félidőben majdnem eldöntötte a meccset, először csak centiket tévedett, a végén pedig Gundel Takács Bence védte a középre tartó labdáját.
Az Újpest II. ezzel a döntetlennel nehéz helyzetbe került, mert már a Kelen és a REAC hajrabéli teljesítményén múlik, hogy marad esélye-e még a bajnoki címre.
A bajnokság úgy néz ki, hogy az utolsó fordulóban fog eldőlni, amikor REAC-Kelen rangadót rendeznek.

REAC - Újpesttel indul a BLSZ1. 26. fordulója

blsz126

 

REAC - Újpest II.

A bajnokság egyik legnagyobb rangadójával indul a 26. forduló. Az Újpestnek nem elég a döntetlen, ha bajnokságot szeretne nyerni, és az egy pont a REAC-ot se hozná jó helyzetbe, így mindkét csapatnak csak a győzelem lehet a célja. Nagyon nagy meccs várható.

 

Újbuda - Gázgyár

A nehéz helyzetben lévő Újbuda ellen a Gázgyár abszolút jó esélyekkel lép pályára, és meglepetés lenne, ha nem érvényesítené a papírformát.

 

Vízművek - BMTE II.

Mindkét csapat nagy győzelmen van túl, jó formában várják közös meccsüket, amely várhatóan sok gólt hoz majd.

 

1908 SZAC - Testvériség

A SZAC nagyot harcolt a Kelen ellen, de végül pont nélkül maradt. A Testvériség viszont egy könnyű 5-0-s siker után készül a meccsre. Sokat se előre, se hátra nem tud menni a két csapat, ennek ellenére izgalmas lesz, hogy melyikük szilárdítja meg feljebb a helyét.

 

Pestszentimre - Svábhegy

A Pestszentimre a katasztrófális Újpest elleni vereség után otthon javítana, amennyiben ez sikerül, megelőzné a mostanában nem túl eredményes Svábhegyet.

 

Csep-Gól - Unione

A csepeliek nagyon rég nyertek, de az előző körben már egy fontos Ikarus elleni ponttal életjelet mutattak, és a szintén gyengébb formát mutató Unione ellen sem reménytelen a helyzetük.

 

RAFC - Ikarus

Ilyen XVI. kerületi rangadó még nem volt, hiszen általában mindig feljebb voltak a tabellán a csapatok. Amennyiben a RAFC kikap, akkor matematikai esélyét is elveszíti a bennmaradásra.

 

Építők - Kelen

A Kelennek kötelező a siker, de ebben aligha lesz partner az elmúlt években szebb időket megélt Építők.

 

10-0, 4-0, 1-0 Győztek a bajnokesélyesek

 DSC0252

Továbbra is fej-fej mellett halad az Újpest II, a Kelen és a REAC a BLSZ I. osztályban, miután hétvégén mindhárom eredménykényszerben lévő csapat győzni tudott. Az Újpest és a REAC könnyen nyert, a Kelen nehezen, de a pontok tekintetében a „hogyan” az lényegtelen.

Bővebben: 10-0, 4-0, 1-0 Győztek a bajnokesélyesek

BLSZ1: Eredménykényszer a 25. fordulóban

blsz13331

 

Újpest II  -Pestszentimre

Az Újpest remek formában van, és ráadásul még a bajnoki cím esélyesei közé is tartozik.  Így annak ellenére is lila ünnep várható, hogy a múlt héten az Unione ellen szép győzelmet aratott, és remek tavaszt produkál a Pestszentimre.

 

ASR Gázgyár - Fővárosi Vízművek

A dobogótól már eltávolodott a két csapat, de a 4. hely is szép eredmény lenne ebben az erős bajnokságban, erre mindkettőjüknek megvan az esélye. Nagy meccs várható, de egy Gáz-Víz rangadónak annak is kell lennie.

 

Ikarus - Csep-Gól

Mindkét csapat számára nagyon fontos ez az alsóházi rangadó. Az Ikarus győzelmével megelőzné a Csep-Gólt, de a csepeliek soha nem adják könnyen magukat, így mi inkább döntetlent jósolunk.

 

Unione - REAC

A palotaiak sokat tettek szerdán a Budapest Kupa megnyeréséért, és csak egy hajszálon múlt a sikerük. Lászka Balázsék mennek tovább, és alighanem a gyors regeneráció volt a feladatuk az Unione elleni meccs előtt, amely előzetesen nem tűnik könnyűnek számukra. Szabó András csapata a jobbak ellen mindig felszívja magát, ez az egyik kulcsmeccs a bajnokságban.

 

BMTE II - RAFC 

A Budafok elég magabiztos mostanában, ez pedig nem kedvez a RAFC-nak, amely ha most kikap, akkor gyakorlatilag elkönyvelheti a kiesést. 

 

Kelen SC - SZAC

Ahogy a REAC-nak, úgy a Kelennek sem lesz könnyű dolga, de a Svábhegy elleni kisiklás után most céljai eléréséhez kötelező nyernie. Azt viszont tudják, hogy a szentlőrinciek sűrűn tréfálkoznak, és volt már, hogy a Kelen-pályán is megtették.

 

Testvériség - Újbuda

A Testvériség három sorozatban elért 3-1-es győzelemmel magabiztosan menetel, jelenleg 7. Arra fogadni mernénk, hogy most nem 3-1 lesz az eredmény, de a hazai siker abszolút esélyes.

 

A már bajnok BVSC veretlensége a Pénzügyőr II ellen sem forgott veszélyben

bvscfoto

A BVSC a 24. fordulóban a Közterület elleni idegenbeli mérkőzésen aratott 2-0-s győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert a BLSZII-ben.  Azt már az őszi eredmény alapján is lehetett sejteni, hogy csak idő kérdése, hogy mikor szerzik meg a bajnoki címet, és ezzel a BLSZ1-be való feljutást. 

A 25. körben az volt a kérdés, hogy a hazai ünneplés alkalmakor meg tudja-e tartani veretlenségét a második helyezett Pénzügyőr II. ellen. A 0-0-s első félidő után a második játékrész elején a Pénzügy megszerezte a vezetést, Tánczos István góljával. Ezután a zuglói csapat bemutatta a tavasszal már megszokott gyors hengerét, és a két korábbi kerületes csapattárs Szűcs László és Hegybányai Bendegúz góljával negyedóra alatt fordított.

Végül a győzelmet ezúttal nem szerezte meg a bajnok, mert a Tánczos István helyére beállt Kalácska Csaba a 88. percben kiegyenlített. A BVSC veretlensége ugyanakkor nem forgott igazán veszélyben, a mérlege így 5 fordulóval a vége előtt 22 győzelem 3 döntetlen 0 vereségre változott.

 

A BVSC 2018/2019-es BLSZ II-es bajnokcsapatának tagjai:

 

SASHEGYI KRISZTIÁN
MAYER MÁRK
SZŰCS LÁSZLÓ
OLÁH ZOLTÁN GÁBOR
SIMON KRISZTIÁN ZOLTÁN
SZABÓ ÁDÁM LÁSZLÓ
HEGYBÁNYAI BENDEGÚZ
TAKÁCS MÁTÉ
SZABÓ GERGŐ
TÓTH DÁNIEL ZSOLT
VINCZE LEVENTE
MÜLLER RUDOLF
SOÓS OLIVÉR
BARANYI DÁNIEL
TÓTH GERGŐ
SOMODI ÁDÁM
GARICS GÁBOR
BUSAI TAMÁS
SZABÓ BARNA
PAPP ÁDÁM
LOVÁSZ KRISZTIÁN
BOZSIK VIKTOR JÓZSEF
KOCSIS BALÁZS
SCHRAMMEL ÁDÁM
TÓTH CSABA
KOVÁCS GÁBOR
GÁBOR PÉTER
HOLLÓKŐY ÁDÁM
BOROS KÁLMÁN MILÁN

 Szakmai Stáb

GABALA KRISZTIÁN FERENC Vezetőedző
SZABÓ ZOLTÁN Asszisztensedző
HINICS RÓBERT Fizioterapeuta (gyógytornász, rehabilitációs edző)
MAGYAR FERENC Masszőr

fotó: bvsc.hu

Futballünnep és Kelen-siker a Budapest Kupa döntőjén!

5428

Nem csalódott az, aki kilátogatott a Budapest Kupa döntőjére, amelyet a Budafoki MTE Stadionban rendezett meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2019. április 24-én, szerdán 19 órától. Több mint ezren láthatták a Kelen történelmi sikerét a Budapest Kupában!

 

 

A találkozót megelőzően 17 órától Színész – Újságíró Rangadó került sor, és többek között Murányi Domonkos gólerős játékának köszönhetően is a Szöllősi György és Somogyi Zsolt fémjelezte csapat magabiztos győzelmet aratott a Nemcsák Károly vezette Színészek ellen.

Következett a várva várt döntő, amelyre végül több mint ezren érkeztek. A bejáratnál tombolával és műsorfüzettel várta a kilátogatókat az Igazgatóság.

A mérkőzés előtt közvetlenül együtt mutatták be a pályán a három eddigi vándorserleget. Az először 1977-ben átadott elsőt, amelyet a RAFC csapata három egymásutáni győzelme után 1997-ben végleg elnyert, majd a most 2019-ben visszavonultatott másodikat, és végül a több mint egy méter magas új kupát. A három serleggel együtt a félidő végéig a lelátón elhelyezett információs pultnál fényképezkedni is lehetett.

A mérkőzés első félidejében jó értelemben gyorsan egymásnak estek a csapatok. Soltész István már az 5. percben megremegtette a REAC kapufáját, majd a 30. percben az egyesület elnökének fia Van Den Aker Alex a 30. percben meg is szerezte a vezetést a Kelennek. A félidőig maradt az 1-0.

A szünetben a tombolák kisorsolására került sor, az ajándékcsomagok és a megjelent hírességek által aláírt labdák után Lisztes Krisztián korábbi válogatott labdarúgó egy 8 éves kisfiúnak okozott nagy örömet azzal, hogy kihúzta a sorszámát. Az ifjú szurkoló egy két főre szóló belépőt nyert a Magyarország – Wales EB-selejtezőre.

Jött a második félidő, amely során a REAC természetesen új fokozatba lépett. Támadásaik nem is maradtak eredménytelenek, és a 60. percben a csereként beállt Törőcsik Bence ki is egyenlített.

A palotaiak nem hagyták abba a nyomást és volt is esélyük megszerezni a győztes gólt, de végül maradt az 1-1, ahogy a szurkolók izgalmait fokozva a 2x15 perc hosszabbítás után is.

Jöttek a büntetők, az orosz rulettnek pedig esélyese volt a Kelen, hiszen a negyeddöntőből és az elődöntőből is büntetőkkel jutottak tovább. Jól rúgtak akkor és jól rúgtak most is, a tizenegyespárbajt a budai csapat nyerte meg 5-3ra.

Tombolt a lelátó, ezen a napon rengeteg fiatal döntött minden bizonnyal a futball életreszóló szeretete mellett.

A díjátadón először a mérkőzés játékvezetőit ismerték el, Juhos Attila a BLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke adott át emlékplaketett Kiss Gergőnek, Kispál Márknak, Tóth I. Tamásnak, és Dobó Gábornak.

Ezután Lisztes Krisztián díjazta a mérkőzés legjobbját, aki az Igazgatóság döntése alapján Balogh Bence Béla lett a Kelen SC támadója.

Az érmeket, a kupákat és a vándorserleget Gundel Takács Gábor, az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi elnöke, Dr. Borbély Zoltán társadalmi alelnök, és Lovász Tamás István, az MLSZ Budapesti Igazgatója adta át.

 

A Kelen SC története során először nyerte meg a Budapest Kupát. 

 

A 2019-es Budapest Kupa győztesének kerete:

Haála Kada, Van den Aker, Módly Márk, Zsiborás Zalán, Rőthy MArtin, Soltész István, Csabai Tamás, Krajnc Balázs, Balogh Bence, Kádár Máté, Egyed Botond, Bakó Krisztián, Tímári Norman, Szabó Botond, Koós Bálint, Major Csongor, Moldován Dániel, Kiss Gábor

Harmati Tamás (vezetőedző), Horváth Eszter (Masszőr), Kun István (Asszisztensedző)

Színészek és újságírók a Budapest Kupa döntője előtt - íme a keret

szur22
A 43. Budapest Kupa döntője előtt egy gálamérkőzésre kerül sor, nem is akármilyenre! Színészek és újságírók mérkőznek meg egymással. A két csapat találkozója nagy múltra tekint vissza. Az első SZÚR-t, azaz a Színész – Újságíró rangadót 1921-ben a Hungária körúton rendezték meg. A mérkőzések az idő előrehaladtával egyre nagyobb népszerűségre tettek szert. A 60-as évekre a show műsorral egybekötött eseményre már olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy az ideális helyszín a Népstadion lett. 1963-ban már itt is teltház várta a játékosokat. Nem is volt ez fura, minden korban hírességek alkották a mezőnyt. Szerepelt SZÚR-on például az újságíróknál Karinthy Frigyes, Vándor Kálmán, Vajda György, a színészeknél Zenthe Ferenc, Eperjes Károly, Bujtor István is. De nehéz dolgunk van, hiszen még most is írnánk, ha minden neves művészt és szakembert fel kéne sorolni.

Ehelyett nézzük, kik vállalták a szereplést a Budapest Kupa fináléja előtt.

Színészek: Balázs Pali, Balog Mihály, Balogh Attila, Bergendi Áron, Dányi Szilárd, Imre Roland, Hámori Ferenc, Kiss Zoltán, Laklóth Péter, Puskás Péter, Pásztor Tibor, Sándor Péter, Szoni Tamás, Tenczel Gábor, Varga Miklós, Nemcsák Károly

Újságírók: Borsi László, Antalics Ádám, Lantos Zsolt, Szöllősi György, Villányi Gergely, Tóth Csaba, Havasi Zsolt, Csóka László, Kovács Dénes, Borsi Gergely, Borsi Dávid , Magyar Attila, Csillag Péter, Georgi Attila, Árvai Károly, Somogyi Zsolt, Simon Krisztián Fülöp Zoltán

Ők dönthetik el a Budapest Kupa döntőjét! 41 gól a pályán!

bkplakat2019
Érdekesség, hogy a Budapest Kupa döntőjén nem csak két bajnoki címre is törő csapat néz majd farkasszemet, hanem a Budapest I. osztály jelenlegi két legjobb góllövője is. Balogh Bence 20, míg Kasza Dániel 21 gólnál jár a bajnokságban.

 

Balogh Bence (a Kelen SC házigólkirálya):

kelenbalogh

- Jól sikerült eddig a szezonom. Ez a csapattársaknak is köszönhető, sok jó labdát kapok, sokszor próbálnak kiszolgálni, próbálunk hatékonyak és eredményesek lenni. Igazi döntőnek éljük meg a REAC elleni mérkőzést. Nagyon készülünk rá, és nagyon várjuk. A Kelennek még nem sikerült megnyernie soha ezt a kupát, szeretnénk történelmet írni, és a klubot még nevesebbé tenni. Bár ezúttal is nagyon szeretnék gólt rúgni, nem az a lényeg, hogy ki talál a kapuba, hanem a győzelem!

 

Kasza Dániel (a REAC házigólkirálya):

kazadan

- Mindig támadó focit játszunk, ebből is adódik, hogy ennyi gólt tudtam szerezni. Izgalmas a bajnokság, de hiszek benne, hogy mi nyerjük meg. A Kelent viszont most is le kell győznünk. Ennél pikánsabb párosítást jelenleg nem is gondolhatott volna senki. Egy kicsit megismerjük egymást mielőtt az utolsó fordulóban újra találkozunk. Mindegy ki rúgja a gólunkat, csak én legyek az. Viccen kívül, a lényeg a siker, szeretnénk magunknál tartani a Budapest Kupát, és boldoggá tenni szurkolóinkat.

 

Csatlakozz az eseményhez facebookon, légy ott Budafokon!

bkesemeny

Ki lesz idén a bajnok? A REAC és az Újpest nyert, a Svábhegy viszont megtréfálta a Kelent!

blsz222332

Az Újpest II átvette a vezetést a Budapest I. osztály 24. fordulóját követően, igaz az újpestiek egy meccsel többet játszottak, mint a jelenleg 1 ponttal lemaradva mögöttük álló Kelen és REAC.
A lila-fehérek 7-0-ra nyertek az Építők otthonában, a találkozón Szűcs Kristóf, Hulicsár Máté és Németh Kristóf is duplázni tudott, mellettük Hajnal Balázs talált még be.
A Kelen meglepetésre pontot veszített a Svábhegy otthonában. Bajzik József csapata sorozatban 4 vereség után ért el döntetlent. Heller Máté már a 2. percben vezetést szerzett a Svábhegynek, de ezt még Tímári Norman gyorsan kiegyenlített. A 17. perctől egészen a 80. percig maradt ez az 1-1-es állás, ekkor Kádár Máténak sikerült megszerezni az áhított Kelen-gólt.
Amikor már azt hitte mindenki, hogy marad ez a papírformának megfelelő eredmény, a 94. percben szabadrúgáshoz jutott a Svábhegy. A labda mindössze 17 méterre volt a kaputól, és ezt Heller Máté ki is használta, elemi erővel bombázott a kapu jobb oldalába. Ezzel 2-2 lett a végeredmény.

A REAC javított a budafoki kisiklása után és a tavaly még élcsapat Ikarus-t magabiztos játékkal 3-0-ra győzte le. Ezen a találkozón Kacsó Attila talált be kétszer, de a gólgyártást Kasza Dániel kezdte meg, aki ezzel át is vette a vezetést a góllövő listán.
A legjobb góllövők versenyére is érdemes rátekinteni. Hasonló képet mutat, mint a tabella…
Kasza Dániel vezet jelenleg 21 góllal, mögötte Balogh Bence következik 20 találattal, a harmadik pedig Németh Kristóf, aki 16-szor talált be.

Szerdán senki se feledje következik a 43. Budapest Kupa döntője. Ahol a bajnokságban jelenleg a veszített pontok alapján jelenleg élen álló két csapat a Kelen és a REAC fog megvívni egymással.
Az MLSZ Budapesti Igazgatóság mindenkit szertetettel vár az ingyenesen megtekinthető mérkőzésre, amelyet a Színészek és Újságírók rangadója előz majd meg.

bkplakat2019

Csatlakozz Te is!

bkplakat2019

 

Nagy az érdeklődés a 43. Budapest Kupa döntője iránt, itt tudsz csatlakozni Te is az eseményhez, amely igazi budapesti futballünnep lesz. 

Kattints és gyere:

bkesemeny

 

BLSZ1. Jön a 23. forduló

blsz123

 

Újpest – Svábhegy
Az Újpest a Kelen elleni rangadó és veretlensége elvesztése után valószínűleg kettőzött erővel fog küzdeni. Bár a bajnoki címtől távolabbra kerültek, még nincsen veszve semmi számukra így a masszív középcsapat Svábhegy ellen most kötelező számukra a siker.

 

Gázgyár – Csep-Gól
A Gázgyár szerdánjó játéka ellenére büntetőkkel kiesett a kupából és ráadásul hetek óta tartalékos, ez a két előzetes negatívum nagy esély a Csep-Gólnak. Szoros meccsen bármi megtörténhet.

 

Unione – Építők
Az Unione a dobogóért küzd míg az Építők a másodlagos veszélyzóna elhagyásáért, jó meccs várható nagyobb hazai esélyek mellett.

 

BMTE II – REAC
Az általában sokgólos meccseket játszó Budafok, most az elmúlt öt hét leggólerősebb csapatával találkozik. A REAC nem engedheti meg magának a botlást.

 

1908 SZAC – Vízművek
A SZAC két meccset nyert zsinórban, így jó formában várja a Vízműveket, amely azonban nehéz ellenfél, ezen a találkozón bármi megeshet.

 

Testvériség – RAFC
A két csapat jelenlegi helyzete alapján a hazaiak sikerét lehet jósolni, bár ha a RAFC megembereli magát, és visszatér régi erényeihez, akkor lehet esélye a pontszerzésre.

 

Ikarus – Pestszentimre
Ez egy nagy rangadó, az Ikarusnak mindenképpen nyernie kéne, hogy elfelejtse a kiesés rémét, viszont a Pestszentimre már öt meccse veretlen!

 

A Kelen – Újbuda mérkőzés május 8-án kerül lejátszásra.

A Kelen és a REAC jutott be a Budapest Kupa döntőjébe!

bk23

A Kelen a 2017-es finalista Gázgyár csapatához látogatott. Ahogy arra számítani lehetett, hiába volt az óbudaiaknak temérdek sérültje, nem adták könnyen magukat. A Kelen többet birtokolta a labdát, de a jól szervezett hazaiak védelmét nem tudták áttörni, és a mérkőzés vége felé már akár a Gázgyár is eldönthette volna a meccset, amely végül döntetlen lett.
A tizenegyesek következtek. A zöld-fehéreknek nagy gyakorlatuk volt ebben, mert már az Unione csapatán is büntetőkkel jutottak túl, akkor egy maratoni párbajban. Most nem volt annyi büntető, a Kelen 5-4-el jutott be a fináléba.
A REAC palotai rangadó megnyerésével jutott be a fináléba, a Testvériség csapatát magabiztos játékkal 5-2-re győzte le. Kasza Dániel a mérkőzésen mesterhármassal rukkolt elő.
A rákospalotai csapat sorozatban másodszor jutott be a Budapest Kupa döntőjébe, és címvédőként várja a finálét.
A Budapest Kupa döntőjére 2019. április 24-én 19 órakor kerül sor a Budafoki MTE stadionjában. A finálét egy gálamérkőzés előzi majd meg, a színészek és az újságírók fognak megmérkőzni egymással. Ez a párharc még az 1977-ben előszőr kiírt Budapest Kupánál is régebbi múltra tekint vissza 1921-ben az MTK-pályán, a Hungária körúton rendezték az első színész - újságíró rangadót.

Öt vereség után újra nyert a MUN SE

muns333

A MUN SE is felvette a kesztyűt a bennmaradásért folyó óriási harcban a BLSZ2-ben, a 22. fordulóban Pestszentimre II. ellen 2-1-re győzni tudott. Pedig a már a 9. percben hátrányban voltak, egy súlyos védelmi megingást követően Balázs Gergő talált a kapuba.
A Pestszentimre jobban játszott ellenfelénél, de a fokozatosan feljebb lépő MUN, a 28. percben Gulyás Erik csodás 18 méteres jobb felső sarokba jutó bombájával egyenlíteni tudott.
Félidőig maradt az 1-1. A második játékrészt is újra a PSK kezdte jobban, az első 10 percben háromszor is eltalálták a kapufát.
Először Molnár István remek lövése utáni kipattanót fejelte Dobronyi Gergely a felső lécre, majd Papp Dávid lőtt 20 méterről a bal oldali kapufára, végül Egry Zoltán szöglete csavarodott a kapu tetejére.
A nehéz helyzetből kilábaló MUN SE újra kijött a gödörből és egyszer ők is eltalálták a lécet, valamint a 80. percben egy nagy ziccert is kihagytak. A slusszpoén ugyanakkor nem maradt el, 5 perccel a vége előtt, egy szöglet után Gulyás Erik a győztes gólt is megszerezte.

A Kelen az Újpestet is legyőzte és ezzel továbbra is harcban az aranyért

kelen sc100x100

Bár még sok van hátra a BLSZ I-ből, az elmúlt hetek történései után egyre jobban a Kelen és a REAC versenyfutása kezd kibontakozni a bajnoki címért. 

A 22. fordulóban a REAC legyőzte a Gázgyárt, és ezzel fontos lépést tett a végső sikerért, de eközben riválisa még nagyobbat, a Kelen az egészen idáig veretlen Újpest II-t győzte le, ráadásul hátrányból fordítva.

Bővebben: A Kelen az Újpestet is legyőzte és ezzel továbbra is harcban az aranyért

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.