A Diósgyőr hazai pályán 1-0-ra legyőzte a bronzérmes MTK együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga zárófordulójának vasárnapi játéknapján.


OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 1-0 (1-0)
------------------------------------
Miskolc, 3749 néző, v.: Oláh
gólszerző: Bacsa (18.)

Diósgyőri VTK:
--------------
Antal - Okuka, Alves, Németh M., Nemes - Gosztonyi (Takács T., 65.), Koman, Bognár, Dzsung (Egerszegi, 74.), Bacsa - Grumic (Boros, 77.)

MTK Budapest:
-------------
Hegedüs - Bese, Vass Á., Vadnai, Hajdú - Gera D. (Szatmári I., 77.), Thiam, Kanta, Vogyicska (Halmai, 85.), Horváth Zs. - Cseke (Schrammel, a szünetben)

 

Már a találkozó előtt biztos volt, hogy az MTK bronzérmesként, a Diósgyőr pedig hetedikként zár a bajnokságban, így tét nélkül léphettek pályára a csapatok. A sérültek és az eltiltottak miatt Garami József, a vendégek vezetőedzője meglehetősen felforgatott összeállításban küldte ki együttesét.
Ennek megfelelően a szezon végén jól szereplő, s a megbízott vezetőedző, Vitelki Zoltán - akit Bekő Balázs követ majd - irányításával veretlen Diósgyőr irányította az összecsapást, s vezetett 1-0-ra a szünetben.
A fordulást követően már veszélyesebben futballozott az MTK, de nem tudott élni a lehetőségeivel, így a Diósgyőr otthon tartotta a három pontot.

 

A harmadik helyen álló MTK Torghelle Sándor duplájával 2-0-ra legyőzte a kiesés ellen küzdő, vendég Haladást a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.


OTP Bank Liga, 29. forduló:
MTK Budapest-Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
--------------------------------
Bozsik Stadion, 600 néző, v.: Kassai
gólszerző: Torghelle (35., 87.)
sárga lap: Torghelle (57.), Hajdú (63.), Vukmir (75.), illetve Devecseri (26.), Nagy P. (49.)

MTK:
----------
Hegedűs L. - Bese, Vukmir, Vass Á., Hajdú - Pölöskei Zs. (Vogyicska, 76.), Thiam, Kanta J., Horváth Zs. (Gera D., 82.) - Torghelle (Cseke, 90.), Csiki

Haladás:
--------
Rózsa - Angyal, Alcibiade, Devecseri, Jánvári - Jancsó (Rocchi, a szünetben), Iszlai, Nagy P., Halmosi (Tihanyi, 76.), Gaál (Grabant, 76.) - Radó

Jobban kezdett a Haladás, voltak helyzetei is, de gólt végül a félidő közepén feléledő MTK szerzett.
A fordulás után nem tudtak felpörögni a vendégek, inkább a fővárosiak irányítottak, akik a hajrában ismét betaláltak, s megérdemelten szerezték meg a három pontot.

 

Az Újpest FC sorozatban ötödik győzelmét aratva 1-0-ra nyert a vendég MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A harmadik helyen álló vendégeknek hatmeccses veretlenségi sorozata szakadt meg.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Újpest FC-MTK Budapest 1-0 (0-0)
--------------------------------
Szusza Ferenc Stadion, 1381 néző, v.: Erdős
gólszerző: Litauszki (74.)
sárga lap: Thiam (55.), Torghelle (79.)

Újpest FC:
----------
Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró - Hudák, Stanisavljevic (Addo, 92.) - Nagy G., Bardhi (Sankovic, 54.), Suljic (Cveijba, 94.) - Ojo

MTK Budapest:
-------------
Hegedűs L. - Baki, Vukmir, Poór (Vadnai, 44.), Vass Á. - Pölöskei Zs., Thiam - Horváth Zs., Kanta J., Csiki (Bese, 69.) - Torghelle

Az első félidő első fele szinte eseménytelenül telt el, helyzetig egyik csapat sem jutott el. Az Újpest birtokolta többet a labdát, de nem tudta átjátszani az MTK védelmét. A folytatásban kissé megélénkült a játék, gól azonban nem esett a szünetig.
A fordulást követően a korábbiaknál lendületesebb volt mindkét gárda, akadt egy-két helyzet is, de aztán ismét visszaállt az első félidőben tapasztalt iram. Az Újpest közelebb állt a gólhoz, végül egy szabadrúgásból előnyhöz jutott. A hajrá is a lila-fehéreké volt - Ojo kapufát lőtt -, így megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Az MTK egy góllal legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó NB I 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, ezzel biztosan európai kupaindulásra jogosító helyen végez majd.

Mivel a Magyar Kupa döntőjében a már bajnok Videoton és a jelenleg második - negyediknél hátrébb biztosan nem szoruló - Ferencváros csap össze, az NB I negyedik helyezettje is indulhat majd az Európa Liga selejtezőjében. Márpedig az MTK a Bozsik Stadionban aratott pénteki győzelmével annál hátrébb már nem végezhet.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
MTK Budapest-Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
--------------------------------------
Bozsik Stadion, 400 néző, v.: Szilasi
gólszerző: Csiki (61.)
sárga lap: Szélesi (20.), Hudák (64.)

MTK Budapest:
-------------
Hegedűs L. – Poór, Vukmir, Vass Á., Hajdú – Horváth Zs. (Vadnai, 86.), Thiam, Kanta, Pölöskei, Csiki (Bese, 74.) – Torghelle

Puskás Akadémia:
----------------
Danilovic – Fiola, Tar, Kelic, Spandler (Kleinheisler, 69.) – Szélesi, Fabio, Tóth B., Hudák (Zsótér, 88.) – Tischler (Makrai, 77.), Lencse

Nagy lendülettel kezdett az MTK, két gyors helyzettel jelezte, hogy fontos neki a három pont megszerzése. A folytatásban is egyre-másra szövögette akcióit, többször a Puskás Akadémia védői mögé került, de a lehetőségei továbbra is kimaradtak. Eközben a többnyire a fővárosi csapat feltartóztatására berendezkedő vendégegyüttesnek is akadt nagy helyzete, s akár a vezetést is megszerezhette volna.
Az első félidő változatos játékot hozott sok helyzettel és kapufákkal, a második elején viszont gyakorlatilag egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. Az MTK egy szépen kijátszott akcióból szerezte meg a vezetést 60 perc elteltével, ezután pedig ismét élénkebbé vált a játék. Mindkét oldalon adódtak újabb gólhelyzetek, ám az eredmény már nem változott.

A harmadik helyezett MTK gól nélküli döntetlent játszott a Kecskeméttel a Bozsik Stadionban szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában.


OTP Bank Liga, 26. forduló:
MTK Budapest-Kecskeméti TE 0-0
-------------------------------
Bozsik Stadion, 500 néző, v.: Karakó
sárga lap: Baki (26.), illetve Tujvel (92.)

MTK:
---
Hegedüs - Poór, Baki, Vukmir, Hajdú - Vass Á., Pölöskei, Kanta - Bese, Torghelle (Horváth Zs., 53.), Csiki

Kecskemét:
----------
Tujvel - Lovric, Skopljak, Karan, Gyagya, Laczkó - Radoja, Vukaszovics, Kitl (Patvaros, 92.) - Bebeto (Savic, 60.), Novák (Szalai, 71.)

Az első húsz percben nem alakult ki lendületes futball, aztán a folytatásban már valamivel élénkebbé vált az iram, de igazán csak a második félidőben volt élvezhető a játék. Az MTK sok helyzetet dolgozott ki, de mindegyiket kihagyta, így az Kecskemét lehet elégedettebb a pontosztozkodással.

 

A dobogóért harcoló MTK 1-1-es döntetlent játszott a Nyíregyháza otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.


OTP Bank Liga, 25. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC - MTK Budapest 1-1 (0-1)
-------------------------------------------------
Nyíregyháza, 2480 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Rezes (32.), illetve Thiam (59.)
sárga lap: Arziani (54.), Kostic (62.) illetve, Torghelle (24.), Baki (89.)

Nyíregyháza:
------------
Balogh - Kostic, Kovacevic, Ivanovs, Fodor, Törtei - Arziani, Halenár, Pekár, Rezes (Abdouraman 75.), - Seydi (Rubus 59.)

MTK Budapest:
-------------
Hegedüs – Poór, Baki, Vukmir, Hajdú – Vass, Thiam, Pölöskei – Horváth (Bese, a szünetben), Torghelle, Csiki

A mérkőzés első félórájában jobbára mezőnyjáték folyt, látszott, hogy a csapatok inkább a védekezésre összpontosítanak jobban. Helyzetek mindkét oldalon voltak, az MTK többet támadott, de egy szép akció végén a nyírségiek szerezték meg a vezetést. A félidő végén többször is egyenlítethetett volna a fővárosi csapat, ám Balogh bravúrjai és a kapufa miatt kimaradtak a lehetőségek.
A második félidő elején egyenlített az MTK, majd a vendégek gyors kontrákkal próbáltak meg előnyhöz jutni, de a támadásokat nem sikerült jól befejezniük. A Nyíregyházának is voltak nagy helyzetei, az eredmény azonban már nem változott, maradt a döntetlen.

Az MTK 2-1-re legyőzte a vendég Győri ETO FC csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A három bajnoki találkozó óta veretlen kék-fehérek sikerükkel feljöttek a második helyre, de a megelőzött Ferencváros később lép pályára Szombathelyen.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
MTK Budapest-Győri ETO FC 2-1 (1-1)
-----------------------------------
Bozsik Stadion, 1091 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Pölöskei (29.), Csiki (60.), illetve Priskin (34.)
sárga lap: Vukmit (51.), illetve Lang (28.)

MTK Budapest:
-------------
Hegedüs - Baki, Vass Á., Vukmir, Vadnai (Poór, a szünetben) - Horváth Zs., Pölöskei, Kanta (Hajdú, 11.), Thiam, Csiki (Bese, 91.) - Torghelle

Győri ETO FC:
-------------
Kamenár - Brdarovszki, Lang, Nagy Á., Ibánez - Kerékgyártó (Stevanovic, 54.), Kamber (Mayer, 66.), Windecker - Pátkai, Priskin, Koltai (Mervó, 79.)

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, s ezen az sem változtatott, hogy alig tíz perc után sérülés miatt le kellett cserélni Kantát. Félóra elteltével góllá érett a hazaiak veszélyesebb játéka, de nem örülhettek sokáig, mivel a hátrányba került győriek hamar egyenlítettek és a szünetig hátralévő időben már inkább az ő akaratuk érvényesült.
A folytatásban kiegyenlített volt a játék, emiatt kevesebb lehetőség adódott a csapatok előtt, majd az MTK kissé váratlanul ismét vezetést szerzett. A Győr másodjára már nem tudta felpörgetni a tempót, így a hazaiak biztosan őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig.

 

A második helyen álló MTK gól nélküli döntetlent játszott a Dunaújvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A fővárosi kék-fehérek több mint egy év után végeztek újra döntetlenre. Legutóbb 2014. március 1-én kellett "osztozkodniuk" a pontokon, azóta 34 bajnokit játszottak.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
Dunaújváros Pase-MTK Budapest 0-0
---------------------------------
Dunaújváros, 1247 néző, v.: Iványi
sárga lap: Villám (66.), illetve Nagy T. (43.), Pölöskei (64.), Vukmir (84.)

Dunaújváros Pase:
-----------------
Nagy G. - Villám, Vaskó, Szekeres, Hidvégi (Thiago, 77.) - Jakab (Grubjesic, 56.), Farkas V., Petneházi (Lázár, 68.), Csehi, Orosz - Eppel

MTK Budapest:
-------------
Hegedüs - Nagy T., Baki, Vukmir, Vadnai - Vass Á., Pölöskei, Kanta - Horváth Zs., Torghelle, Hrepka (Bese, a szünetben)

Az első félidőben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, igazi nagy helyzet azonban nem alakult ki a kapuk előtt.
A fordulást követően is hasonló volt a játék képe, egyik csapat sem mert igazán kitámadni, így nem született gólt.

Két vereséget követően szombaton ismét nyert az MTK Budapest a labdarúgó OTP Bank Ligában: Garami József együttese a 22. fordulóban a vendég Pápát verte 3-0-ra.

    A kék-fehérek ezzel visszavették a második helyet a Ferencvárostól.
    

OTP Bank Liga, 22. forduló:
MTK Budapest-Lombard Pápa Termál FC 3-0 (1-0)
---------------------------------------------
Bozsik Stadion, 800 néző, v.: Farkas
    gólszerzők: Kanta (19., 11-esből), Torghelle (58.), Csiki (67.)
    sárga lap: Baki (82.), Hrepka (88.), illetve Zulevs (18.), Waltner (38.), Sluka (46.), Popin (48.)

    MTK Budapest:
    -------------
Hegedüs - Nagy T., Baki, Vukmir, Hajdú - Pölöskei, Kanta, Vass Á. (Thiam, 84.) - Horváth Zs. (Hrepka, 75.), Torghelle, Csiki (Tamayo, 82.)

    Lombard Pápa Termál FC:
    -----------------------
Szűcs - Juhász (Vankó, 54.), Csizmadia, Bogunovics, Völgyi (Frizoni, 83.) - Zulevs, Stieber A., Sluka, Ahodikpe - Popin, Waltner (Randelovic, 63.) 

    A kezdetektől az MTK irányított, s bő negyedórát követően góllá is érett a fölénye, miután a Csiki buktatásáért megítélt büntetőt Kanta értékesítette. A folytatásban is a fővárosiak birtokolták többet a labdát, s többször is veszélyeztették Szűcs kapuját.
    A szünet után megpróbált támadni a Pápa, de így több terület adódott az MTK előtt, amely ezt kíméletlenül kihasználta, s a félidő derekára el is döntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben gyakorlatilag már csak az eredmény tartására törekedtek a hazaiak, sikerrel.

A Ferencváros hazai környezetben 2-0-ra nyert az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi rangadóján.

Thomas Doll együttese ezzel 11 mérkőzésesre nyújtotta veretlenségi sorozatát, ráadásul egy pontra megközelítette a tabella második helyén álló kék-fehéreket.
Ez volt a 206. bajnoki örökrangadó, a zöld-fehérek 84. alkalommal diadalmaskodtak, korábban 46 döntetlen mellett 76 MTK-siker született.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Ferencváros-MTK Budapest 2-0 (1-0)
----------------------------------
Groupama Aréna, 8973 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Mateos (36., 11-esből), Busai (89.)
sárga lap: Lamah (40.), Gera (76.), Mateos (90.), illetve Vass Á. (31.), Baki (35.), Vadnai (58.)

Ferencváros:
------------
Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez - Gera, Somália - Lamah (Gyömbér, 86.), Hajnal (Busai, 74.), Varga - Lauth (Böde, 69.)

MTK Budapest:
-------------
Hegedüs - Nagy T., Baki, Thiam, Vadnai - Vass Á., Pölöskei - Horváth Zs., Kanta, Csiki (Bese, a szünetben) - Torghelle

Hatalmas lendülettel kezdett a Ferencváros, a vendégek csak Hegedüs kapus bravúrjainak köszönhetően úszták meg kapott gól nélkül az első negyedóra zöld-fehér rohamait. A folytatásban is Thomas Doll tanítványai irányították az összecsapást, s végül a félidő hajrájában Mateos büntetőjével meg is szerezték a vezetést. A spanyol védő az örökrangadók történetének 400. ferencvárosi gólját szerezte.
A fordulást követően az MTK megpróbált változtatni, de hiába birtokolta többet a labdát, mint az első negyvenöt percben, nem tudott helyzetet kialakítani. A Ferencváros rendkívül magabiztosan őrizte előnyét - ráadásul a 89. percben a csereként beállt Busai is betalált -, így megérdemelten diadalmaskodott.
A zöld-fehérek sorozatban ötödik bajnokijukat "hozták le" kapott gól nélkül.

 

Ez az oldal a jobb böngészési élmény elérése érdekében cookie-kat (süti) használ. Az oldal további böngészésével, illetve az "Elfogad" gomb megnyomásával hozzájárul a cookie-k használatához.